Sluiting Mesh band verstellen doe je zo - UITLEG

Niks moeilijks aan! We leggen je graag uit hoe je dit makkelijk zelf doet, zonder duur gereedschap. Lees het hieronder of bekijk onze instructievideo onder de tekst.

In de meeste gevallen is een Milanese band, ook wel Mesh band genoemd, voorzien van een makkelijke, verstelbare sluiting. Zonder dure tools kun je dit bandje dus heel eenvoudig op maat maken.
  • Plaats je horloge plat op een zachte ondergrond, zodat je je horloge niet beschadigd. Een doek op tafel is een prima ondergrond. Plaats vervolgens een tool of kleine schroevendraaier in de uitsparing om het klepje omhoog te wippen.
  • Nu kun je de sluiting soepel heen en weer schuiven naar de gewenste maat, zonder gedoe.
  • Let goed op dat de horizontale inkepingen aan de onderkant van het bandje precies overeenkomen met de inkepingen op de sluiting bij het vastzetten.
  • Gebruik opnieuw de tool om de lip terug te drukken richting het einde van de band, of gebruik gewoon je duim als je voorzichtig bent en ervoor zorgt dat je stalen pin niet verbuigt.
TIP: In de video gebruiken wij onze bestverkochte tool; de Springbar removal tool. Je kunt hier dus niet alleen springbars mee verwijderen of plaatsen, maar ook horlogebanden inkorten of in dit geval je sluiting verstellen!

Zien hoe Rogier Koershuis het doet?Check ook:

-          Horlogebatterij laten vervangen voor 5 euro
-          Horlogeglas laten repareren bij Kish.nl vanaf 20 euro

Mocht het verstellen met onze tips niet lukken, mag je ook langskomen in ons Experience Center in Zenderen. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee maken we samen jouw horloge precies op maat!

Ben je toe aan een nieuw horloge? Check onze collectie merkhorloges.

OPENINGSTIJDEN EXPERIENCE CENTER IN ZENDEREN:

Maandag: 9.00 - 18.00 uur  
Dinsdag: 9.00 - 18.00 uur
Woensdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag: 9.00 -18.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten


 

Nieuws