Bloeddruk meten op Samsung Galaxy smartwatch

Een (te) hoge bloeddruk kan leiden tot een beroerte of hartaandoeningen en moet daarom goed in de gaten gehouden worden. De Samsung Galaxy watch3 en Galaxy watch Active2 hebben een update ontvangen die het meten van je bloeddruk mogelijk maakt. Zo kun jij altijd en overal inzicht krijgen in je gezondheid en weet je wanneer je aan de bel moet trekken. Het enige wat je hoeft te doen is de Samsung Health Monitor-app downloaden en het horloge vooraf 1x kalibreren met een traditionele bloeddrukmeter, daarna kalibreer je slechts 1x per 4 weken.

Hoe meet je je bloeddruk op je Samsung Galaxy watch:

1. Open de Samsung Health Monitor-app als je rustig zit
2. Zorg ervoor dat het horloge stevig om je pols zit
3. Tik op 'Meten'
4. Blijf stil zitten en praat niet tijdens het meten.
5. Wacht tot de meting klaar is (100%) en lees jouw gegevens af.

Naast de update voor een bloeddrukmeting kan het horloge nu ook de activiteit van je hart analyseren om te meten of je een sinusritme (normaal en regelmatig) of AFib (onregelmatig) hebt.

Hoe meet je je hartritme op je Samsung Galaxy watch:

1. Open de Samsung Health Monitor-app als je rustig zit
2. Zorg ervoor dat het horloge stevig om je pols zit
3. Legt vervolgens je onderarm op een plat oppervlak
4. Plaatst een vingertop van de andere hand gedurende 30 seconden lichtjes op de bovenste knop van de smartwatch.
5. Jouw horloge meet je hartslag en -ritme.
6. Wacht tot de meting klaar is (30 seconden) en lees jouw gegevens af.
Bekijk alle smartwatches met bloeddrukmeter en ECG-meting.

---

EXTRA INFO:
De Samsung Health Monitor app is noodzakelijk op zowel je smartwatch als smartphone. Het enige wat je hoeft te doen om je bloeddruk te meten is het apparaat kalibreren met een traditionele bloeddrukmeter. Het apparaat meet vanaf dan je bloeddruk door middel van polsgolfanalyse, die wordt bijgehouden met de hartslagsensor in het Samsung horloge. Het programma analyseert vervolgens de relatie tussen de kalibratiewaarde en de bloeddrukverandering om de bloeddruk te bepalen.

Om bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit te voeren, installeer je de Samsung Health Monitor-app op zowel de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 als je Android smartphone. De Samsung Health Monitor-app wordt automatisch geïnstalleerd als gebruikers hun Galaxy-smartwatch updaten naar de nieuwste versie via de Galaxy Wearable-app.

De update van de Samsung Health Monitor-app is vanaf 22 februari in Nederland beschikbaar op de Galaxy Watch3 en Galaxy Watch Active2.
[1] Vereist een Galaxy-smartphone met Android 7.0 of hoger om te worden gekoppeld met een Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2.
[2] Om de nauwkeurigheid te garanderen, moeten gebruikers hun apparaat ten minste elke vier weken kalibreren.
[3] Gebruikers moeten hun bloeddruk meten in rust, zoals bij een traditionele manchet, en niet meten tijdens het sporten, roken of drinken. De bloeddrukmeting of de Samsung Health Monitor-app kan geen diagnose stellen van hypertensie of andere aandoeningen, of controleren op tekenen van een hartaanval. Het is niet bedoeld ter vervanging van traditionele methoden voor diagnose of behandeling door een gekwalificeerde zorgverlener.
[4] Bron: Chugh SS et al. Worldwide epidemiology of atrial fibrillation. Circulation. 2014 Feb 25; 129(8): 837-47.
[5] De ECG of de Samsung Health Monitor-app zoekt nooit naar tekenen van een hartaanval. Het is niet bedoeld ter vervanging van traditionele methoden voor diagnose of behandeling.
[6] De beschikbaarheid kan per land en provider verschillen.

Bron: Samsung Newsroom Nederland

Contactformulier

Contactformulier
Nieuws